088-2806010 | info@essenzo.nu

De Staat van Onderwijs

Weinig oog voor excellente of onder-presterende leerlingen. De prestaties op rekenen en wiskunde dalen. De motivatie van leerlingen neemt af en de kansen in het onderwijs zijn nog altijd niet gelijk voor verschillende groepen. Zomaar een aantal ‘opvallende’ zaken uit De Staat van Onderwijs 2017. Tegelijkertijd behoren we nog altijd tot de internationale subtop, stijgt het diploma-niveau, krijgen scholen een sterkere profilering en is de Nederlandse docent goed in het geven van duidelijke en gestructureerde lessen.

De onderwijsinspectie rapporteert al 200 jaar over de staat van onderwijs in Nederland. Er wordt onder andere gekeken naar kwaliteit onderwijs en gelijke kansen voor ieder kind. Ook worden trends en ontwikkelingen bijgehouden en beschreven.

Het Nederlandse onderwijs is relatief goed, maar vraagt alsnog om grote verbeteringen. We raken talent kwijt in de massa. We raken talent kwijt door te weinig uitdaging en stimulering. En we raken talent kwijt door grote kwaliteitsverschillen tussen scholen. Inmiddels is Nederland zelfs internationaal koploper van niveauverschillen tussen middelbare scholen. Een prijs die je liever niet ontvangt.

Docenten blijken een van de belangrijkste factoren te zijn voor goed onderwijs. Een docent moet kunnen differentiëren in een klas. Leerlingen ondersteunen die moeilijk meekomen, maar ook leerlingen uitdagen die het op hun sloffen doen. Daarnaast is het geven van feedback op vaardigheden een belangrijke taak van de docent.

Bij Essenzo hebben we kleine klassen. Kleine klassen geven de docenten meer de gelegenheid om het onderwijs naar behoefte aan te passen. Studenten die extra aandacht of uitdaging nodig hebben, verdwijnen niet in de massa, maar vallen op. Daar kan de docent op inspringen. Het geven van feedback vindt Essenzo belangrijk. Op opdrachten, op ontwikkeling en op presteren. Essenzo: zo doen wij dat!

Terug naar overzicht

Essenzo Goes BV

Stationsplein 9
4461 HP Goes
088 2806 060
goes@essenzo.nu
routebeschrijving

vestigingsmanager
p.moll@essenzo.nu
06 41 00 97 69

Essenzo Gouda BV

Burg. v Reenensingel 101
2803 PA Gouda
088 2806 010
gouda@essenzo.nu
routebeschrijving

vestigingsmanager
g.vandenberg@essenzo.nu
06 53 38 47 43

Essenzo volgen?
Schrijf je in voor de blogs en nieuwsbrief.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website gaan wij ervan uit dat u ermee instemt.