088-2806010 | info@essenzo.nu

Reclame anno 2017

Wat is anno 2017 nu de juiste manier om je dienst of product aan de vrouw / man te brengen? In ieder geval niet meer via de advertenties in  bladen en het hebben van een website alleen. Met de keuze om blogs te gaan schrijven over interessante krantenartikelen (hoe moeilijk consequent vol te houden) loop ik ook al weer achter de feiten aan, lees ik net.

Onze eerstejaars hebben momenteel Online Positionering van Jelle Drijver, vlogger en goeroe op het gebied van social media. Hij en velen met hem, zetten tegenwoordig in op andere zaken dan de ‘gewone’ advertentie in de krant. Anno 2017 moet je op zoek naar bekende bloggers en vloggers die je als influencers kunt inzetten. Gebruik maken van het sociaal media bereik van deze bekende personen. Je zoekt dus een of meerdere bloggers en/of vloggers die jouw dienst of product gebruikt. Je betaalt voor de blog, vlog of een andere post die hij of zij maakt en verstuurt naar hun doelgroep. Dé nieuwe manier van adverteren.

Wereldwijde merken zoeken dus bekende bloggers, vloggers en ‘posters’ op Instagram, Facebook en Snapcat over de hele wereld. De vriendinnen Maddie Raedts en Emile Tabor van IMA (Influcer Marketing Agency) hebben in vier jaar een onderneming opgebouwd van meer dan vijftig medewerkers. Merken in voornamelijk food, fashion en travel maken gebruik van hun diensten.

Een praktijkvoorbeeld wil ik noemen. Net voor de Kerst van 2016 kwam Moshin weer eens bij mij langs. Een stagiair van zes jaar terug. Na zijn hbo-studie communicatie en marketing ging hij een wereldreis maken. Hij is hier niet meer mee gestopt. Ondertussen heeft hij zoveel volgers op sociaal media dat hij influencer is geworden. Trots vertelde hij dat zijn reizen en bestemmingen tegenwoordig gratis zijn en dat een contract om een post per dag te plaatsen voor hem voldoende inkomsten genereert om van te kunnen leven.

 

Na het lezen van een artikel in het NRC van zaterdag 11 februari 2017 snap ik het pas echt.

Terug naar overzicht

Essenzo Goes BV

Stationsplein 9
4461 HP Goes
088 2806 060
goes@essenzo.nu
routebeschrijving

vestigingsmanager
p.moll@essenzo.nu
06 41 00 97 69

Essenzo Gouda BV

Burg. v Reenensingel 101
2803 PA Gouda
088 2806 010
gouda@essenzo.nu
routebeschrijving

vestigingsmanager
g.vandenberg@essenzo.nu
06 53 38 47 43

Essenzo volgen?
Schrijf je in voor de blogs en nieuwsbrief.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website gaan wij ervan uit dat u ermee instemt.