088-2806010 | info@essenzo.nu

21 geboden van modern leiderschap

Nederland transformeert van een industriële economie naar een kenniseconomie. Dit heeft grote invloed op het leiderschap van een organisatie. Uw werk als leider verandert. Uiteindelijk werken uw medewerkers niet meer voor u maar u werkt voor uw medewerkers. Het generaalsmodel met ‘de hark’ als organigram heeft na ruim honderd jaar zijn tijd gehad. Het is mogelijk gemaakt door de ontwrichtende ontwikkelingen van de informatisering en robotisering via de cloud. We zijn toe aan nieuw leiderschap. Aan modern leiderschap. En snel als u de boot niet wilt missen.

 

Moderne leiders geven richting en laten los. Moderne leiders coachen, vertrouwen en verbinden. De moderne leider heeft visie en weet dit beeldend te vertalen. Hiermee weet hij de werknemers van zijn bedrijf te enthousiasmeren en te stimuleren om het uiterste van hun kennen en kunnen in te zetten voor de organisatie. De medewerkers voelen zich verbonden en weten dat hun inbreng nuttig is voor het geheel. De leider beseft dat het vooral zijn medewerkers zijn die zijn visie (is gezamenlijke visie geworden) in het hier en nu kunnen omzetten in resultaat. De leider weet lang niet alles zelf. De leider laat los. Hij laat het over aan slimmere, meer precieze, meer creatieve mensen dan hijzelf. De hiërarchie zal verdwijnen en de doelstellingen worden behaald in kleine, afgestemde groepen personen.

 

De moderne leider geeft richting en laat los. Hij/zij verbindt, geeft vertrouwen en coacht. Herkenning? Voor mij wel. De adrenaline spoot door mijn lichaam toen ik de college ‘modern leiderschap’ aan het voorbereiden was als onderdeel van de nieuwe hbo-module persoonlijk leiderschap. Zeker toen ik een uitreksel tegenkwam van het boek ‘De 21 geboden van modern leiderschap’ van Twan van de Kerkhof en Harry G. Starren. Het boek ligt nu op de stapel om te lezen.

 

Geschreven naar aanleiding van het boek ‘De 21 geboden van modern leiderschap’.

Terug naar overzicht

Essenzo Goes BV

Stationsplein 9
4461 HP Goes
088 2806 060
goes@essenzo.nu
routebeschrijving

vestigingsmanager
p.moll@essenzo.nu
06 41 00 97 69

Essenzo Gouda BV

Burg. v Reenensingel 101
2803 PA Gouda
088 2806 010
gouda@essenzo.nu
routebeschrijving

vestigingsmanager
g.vandenberg@essenzo.nu
06 53 38 47 43

Essenzo volgen?
Schrijf je in voor de blogs en nieuwsbrief.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website gaan wij ervan uit dat u ermee instemt.