088-2806010 | info@essenzo.nu

Cybercrime

Het zou je maar overkomen. Je krijgt een mail met een aanbod. Het aanbod om binnen 24 uur tien procent van je spaarrekening over te maken. Een aanbod? Nee, het is een eis. Want, als je het bedrag niet overmaakt, dan gaat er wat gebeuren. Dan wordt jouw naam bekend gemaakt bij de belastingdienst. Je bent namelijk een zwartspaarder in het buitenland. Je dacht dat je geld veilig was. Vergeet het maar. We leven anno 2016 met cybercrime. Criminaliteit via hacken van belangrijke en geheime gegevens.

Lezer van deze blog, als je klant bent bij Valartis Bank in Liechtenstein ….. Onbekende hackers hebben ingebroken in het bankensysteem en daarbij informatie van uw / jouw bankrekening gehackt. Betaal maar tien procent van je saldo in de digitale munt bitcoin aan de hacker en er gebeurt verder niets. Gewoon criminele afpersing. Niet meer en niet minder.

Ja mensen, het is cybertime. Al een mail ontvangen?

 

Naar aanleiding van artikel in het FD van maandag 28 november 2016

Terug naar overzicht

Essenzo Goes BV

Stationsplein 9
4461 HP Goes
088 2806 060
goes@essenzo.nu
routebeschrijving

vestigingsmanager
p.moll@essenzo.nu
06 41 00 97 69

Essenzo Gouda BV

Burg. v Reenensingel 101
2803 PA Gouda
088 2806 010
gouda@essenzo.nu
routebeschrijving

vestigingsmanager
g.vandenberg@essenzo.nu
06 53 38 47 43

Essenzo volgen?
Schrijf je in voor de blogs en nieuwsbrief.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website gaan wij ervan uit dat u ermee instemt.