088-2806010 | info@essenzo.nu

Speekselmonster bij sollicitatie

Nietsvermoedend en toch wel wat gespannen ben je op sollicitatiegesprek. Je hebt heel enthousiast gereageerd op de vacature. Je weet dat je kans maakt op die lege plaats in de organisatie. In de weer positieve economie wordt/is personeel opnieuw de flessenhals van de groei van een organisatie. De juiste kandidaat is steeds moeilijker te vinden. Naast de vele besluiten vanuit de onderbuik investeren steeds meer bedrijven daarom in assessments. Dit blijkt echter nog niet genoeg. Het zal niet lang meer duren of tijdens het sollicitatiegesprek komt de bedrijfsarts langs met zijn houten spatel. ‘Mag ik wat speeksel van je afnemen’ vraagt hij heel beleefd? Je bent wat geschokt. Het komt toch wel raar over. ‘Waarom’, vraag je als vanzelfsprekend. Het antwoord: ‘we gebruiken uw DNA om te bepalen welke persoonlijkheid je hebt. Dit is bepaald in je genen’. Een DNA-analyse klinkt ingewikkeld, maar is het niet. Mensen die er een aanvragen, krijgen een pakket thuisgestuurd met een testbuisje. Dat is bedoeld voor een speekselmonster. De testbuis wordt vervolgens in het laboratorium geanalyseerd. De ontwikkelingen in de neurowetenschap gaan razendsnel. Het voordeel van de analyse is dat werkgevers en werknemers een duidelijk beeld kunnen krijgen of de functie wel bij de persoon past. Zegt deze vorm van bigdata dan alles? Nee, gedrag is ook een gevolg van levensgebeurtenissen. Dit wordt alsnog achterhaald met vragenlijsten en assessments. DNA –analyse als extra vorm voor een juist match dus.

 

Naar aanleiding van een column in het FD van maandag 21 november 2016

Terug naar overzicht

Essenzo Goes BV

Stationsplein 9
4461 HP Goes
088 2806 060
goes@essenzo.nu
routebeschrijving

vestigingsmanager
p.moll@essenzo.nu
06 41 00 97 69

Essenzo Gouda BV

Burg. v Reenensingel 101
2803 PA Gouda
088 2806 010
gouda@essenzo.nu
routebeschrijving

vestigingsmanager
g.vandenberg@essenzo.nu
06 53 38 47 43

Essenzo volgen?
Schrijf je in voor de blogs en nieuwsbrief.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website gaan wij ervan uit dat u ermee instemt.