088-2806010 | info@essenzo.nu

Studeren voor een diploma …. of toch niet?

Wel of geen diploma bij Europort Business School (EPBS)? Dit is de vraag van 21 mbo-studenten die het afgelopen jaar hun diploma dachten te krijgen en het toch niet kregen. Hoe kan dit in gebeuren in Nederland? En is het een smet op particulier onderwijs?

Deze keer schrijf ik het verhaal uit eigen ervaring. EPBS en ROC Landstede hebben eenzelfde samenwerking als Essenzo had met (een ander) ROC. De laatste jaren is het onderwijsbeleid opnieuw aangescherpt. Het uitgangspunt van de inspectie is nu dat de samenwerkende instituten hetzelfde onderwijs moeten geven en eenzelfde examenplan moeten volgen. Daarbij is het ROC leidend en verantwoordelijk.

In het geval EPBS en ROC Landstede is de laatste verantwoordelijk voor de inhoud van de opleiding en examinering. Vooral op de wijze waarop die binnen EPBS wordt gedaan. Daar is het dus fout gegaan. Om problemen met de inspectie te voorkomen bij ROC Landstede hebben ze de samenwerking waarschijnlijk nog eens extra goed bekeken en is er wrijving ontstaan.

Essenzo heeft een aantal jaren geleden gekozen voor een eigen accreditatie. Dit omdat de inhoud van opleidingen en de wijze waarop die wordt aangeboden aan steeds strengere eisen moet voldoen. Samenwerking tussen een kleine particuliere business school en een grote ROC wordt daarom steeds moeilijker. Een eigen accreditatie is voor een kleine particuliere school best een opgave qua kosten en onderhoud. Tegelijkertijd geeft het wel veel vrijheid!

Vrijheid om een opleiding aan te bieden die onderscheidend is van opleidingen van een reguliere opleiding. Ik ga de rechtsgang tussen EPBS en ROC Landstede zeker volgen. De studenten mogen in ieder geval niet de dupe worden. Daar doen we het uiteindelijk voor. Toch?

 

N.a.v. artikel uit NRC van dinsdag 30 augustus 2016

Terug naar overzicht

Essenzo Goes BV

Stationsplein 9
4461 HP Goes
088 2806 060
goes@essenzo.nu
routebeschrijving

vestigingsmanager
p.moll@essenzo.nu
06 41 00 97 69

Essenzo Gouda BV

Burg. v Reenensingel 101
2803 PA Gouda
088 2806 010
gouda@essenzo.nu
routebeschrijving

vestigingsmanager
g.vandenberg@essenzo.nu
06 53 38 47 43

Essenzo volgen?
Schrijf je in voor de blogs en nieuwsbrief.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website gaan wij ervan uit dat u ermee instemt.