088-2806010 | info@essenzo.nu

Jouw simkaart gehackt?

Inbreken op de computersystemen is tegenwoordig in. Zo is er het vermoeden dat veiligheidsdiensten van minstens de Britse en Amerikaanse veiligheidsdienst dit hebben geprobeerd en/of gedaan bij Gemalto. Het bedrijf wat twee miljard simkaarten per jaar levert aan zo’n 450 mobiele netwerken wereldwijd. Zal jouw simkaart ook gehackt zijn? Met als doel om je gesprekken te ‘tappen’? Ach, relativeerde topman Olivier Pion van Gemalto; ik zie geheime diensten niet als ‘vijanden’ van ons bedrijf. En jij? Zijn jouw gesprekken zo transparant dat ze gebruikt mogen worden?

De geest is uit de fles: internet wordt een slagveld, de digitale wapenwedloop is in volle gang. Er zijn cyberwapens ontwikkeld om computerprogramma’s of computers in andere landen te manipuleren, saboteren of vernietigen of om infrastructuur die door computers wordt aangestuurd kapot te maken. De offensieve cyberacties zijn veel talrijker en agressiever dan tot nu toe wordt aangenomen. De wedloop neemt op dit moment de vorm aan dat elkaars ‘wapens’ worden gestolen.

Vaak stellen opsporingsdiensten dat software om in te breken in andermans computer veilig is in hun handen. De praktijk wijst uit dat dit niet waar is. Cyberwapens komen uiteindelijk altijd in verkeerde handen. Nieuw is het feit dat na een geslaagde ‘missie’ de media wordt opgezocht. Afgelopen week werd door een groep hackers gemeld dat zij geavanceerde cyberwapens hadden gestolen van de NSA waarmee de NSA zelf inbreekt op andere computers. Anno 2016 weten we niet wat we niet weten!

 

Naar aanleiding van diverse artikelen uit FD, NRC en via de site van NOS.

Terug naar overzicht

Essenzo Goes BV

Stationsplein 9
4461 HP Goes
088 2806 060
goes@essenzo.nu
routebeschrijving

vestigingsmanager
p.moll@essenzo.nu
06 41 00 97 69

Essenzo Gouda BV

Burg. v Reenensingel 101
2803 PA Gouda
088 2806 010
gouda@essenzo.nu
routebeschrijving

vestigingsmanager
g.vandenberg@essenzo.nu
06 53 38 47 43

Essenzo volgen?
Schrijf je in voor de blogs en nieuwsbrief.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website gaan wij ervan uit dat u ermee instemt.