088-2806010 | info@essenzo.nu

Geen enkel bedrijf is veilig

We leven in een cyberwereld. De fysieke wereld bestaat niet meer. Het gaat om het geheel van digitale technologie en netwerken / cloud. Anderen benoemen het de vierde industriële revolutie of ook wel internet of things. Nieuwe mogelijkheden die razendsnel om zich heen grijpen en al het bestaande ontwrichten zal.

Binnen enkele jaren horen we een toon, besluiten in ons hoofd om de smartphone (of hoe zo’n verbindingsmiddel dan ook heet) op te nemen en zien onze gesprekspartner gewoon voor ons staan. Vind jij/u dit belachelijk? Nou, in San Francisco wordt software ontwikkeld die dit kan. Het is virtual reality software die hologrammen kunnen maken én verplaatsen alsof het echte mensen zijn. Het is als skypen op een nieuwe manier. Positieve mogelijkheden.

Nu naar de negatieve kant. De zeer nabije cyberwereld waar geen enkel bedrijf meer veilig is. Denk aan cybercrime, cyberspionage en cyberterrorisme: aanvallen van terroristen op kritische en kritieke punten in bedrijfsvoeringen. Bijvoorbeeld energiecentrales, op- en overslag van goederen, spoorwegen, luchthavens, etc. etc. Cybergevaar bij particulieren, bedrijven, overheden en staten. Je ziet het niet, je hoort het niet en ineens is het er. Via de digitale technologie.

Er is wereldwijd een nieuwe tak van sport met cyberervaring op een positieve manier. Een aantal zeer snel groeiende expertorganisaties op dit gebied. Hier las ik over en deed mij naar de pen grijpen om er zomaar iets over te schrijven. Ook laat ik je/u weten dat er in Nederland allerlei onderzoek wordt gedaan naar opleidingen via ons regulier onderwijssysteem. Over enkele jaren er vanaf mbo tot en met universiteit nieuwe cyberopleidingen ontwikkeld zijn. Hopelijk voor de positieve kant.

 

Naar aanleiding van Management Team nummer 651 | juni 2016

Terug naar overzicht

Essenzo Goes BV

Stationsplein 9
4461 HP Goes
088 2806 060
goes@essenzo.nu
routebeschrijving

vestigingsmanager
p.moll@essenzo.nu
06 41 00 97 69

Essenzo Gouda BV

Burg. v Reenensingel 101
2803 PA Gouda
088 2806 010
gouda@essenzo.nu
routebeschrijving

vestigingsmanager
g.vandenberg@essenzo.nu
06 53 38 47 43

Essenzo volgen?
Schrijf je in voor de blogs en nieuwsbrief.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website gaan wij ervan uit dat u ermee instemt.