088-2806010 | info@essenzo.nu

Bij- en omscholing op maat?

Per september 2016 starten twaalf verschillende hbo-onderwijsinstellingen een experiment met bijzondere deeltijdopleidingen. Het bijzondere is dat deze hogescholen hun aanbod aanpassen op de vraag van de deeltijdstudenten en hun werkgevers. Sorry hoor, maar dan denk ik toch wel: eindelijk, ze lijken het door te krijgen.

De vaak dringende vraag van het bedrijfsleven krijgt vat op de vaak langzame aanpassing van het lesaanbod. Opvallend hierbij is dat het vooral komt via deeltijdopleidingen. Daar waar opleidingen en werk elkaar ontmoeten wordt de gap ervaren die er is. Er is in de snel veranderende maatschappij steeds meer verbinding nodig tussen onderwijs en bedrijfsleven. Dit is in ieder geval een mooie stap. Het komende schooljaar voor de sectoren techniek en ICT. Een jaar later zal zorg en welzijn volgen.

Per september 2016 start ook een experiment met flexibilisering van het onderwijs bij twintig onderwijsinstellingen. Hier mag eerder opgedane ervaring en kennis worden ingebracht bij de opleiding. Zo krijgt ook dit tijdens een studie een waarde. Het is ook een extra stimulans voor het leven-lang-leren. Leergierige personen uit het bedrijfsleven zullen nu eerder een (deeltijd) hbo-studie gaan volgen.

 

(geïnspireerd door MT Rendement)

Terug naar overzicht

Essenzo Goes BV

Stationsplein 9
4461 HP Goes
088 2806 060
goes@essenzo.nu
routebeschrijving

vestigingsmanager
p.moll@essenzo.nu
06 41 00 97 69

Essenzo Gouda BV

Kattensingel 70
2801 CD Gouda
088 2806 010
gouda@essenzo.nu
routebeschrijving

vestigingsmanager
g.vandenberg@essenzo.nu
06 53 38 47 43

Essenzo volgen?
Schrijf je in voor de blogs en nieuwsbrief.