088-2806010 | info@essenzo.nu

Ben je een pionier?

Heb je visie? Weet je anderen te inspireren? Komt je droom tot werkelijkheid? Waarschijnlijk ben je dan een pionier. Je creëert een nieuwe werkelijkheid. Je gaat door tot het uiterste van je kunnen om je doel te bereiken. Je bent inspirator en motivator. Naast mensen die afhaken, heb je ook mensen die met je mee gaan. In jouw organisatie overleg je niet, je doet. De lijnen zijn kort. Jij beslist. De anderen helpen je bij de uitvoering. Zo te mogen werken is een geweldige uitdaging. Het geeft veel vrijheid en geweldige arbeidsvreugde.

Pionieren kent ook een groot nadeel. Als je bedrijf(je) gaat groeien, moet je als baas gaan managen. Je kan en mag niet meer doen wat je goed kan: een product / dienst bedenken, maken en verkopen. Jouw vernieuwd product of dienst, jouw zakelijk kindje moet je overgeven aan bureaucraten. Het moet gaan voldoen aan regels en procedures waar je van gruwt. Het kan zover komen dat je gaat disfunctioneren en onvoorspelbaar gedrag gaat vertonen. De uitdaging en arbeidsvreugde raakt op. Een heel gevaarlijke situatie.

Voor zo’n echte pionier met zijn eigen bedrijf(je) is er wel een oplossing. Investeer in een manager of managementteam die houdt van regels, procedures en structuur. Durf wat je hebt opgebouwd aan hen over te laten. Daar zijn managers gewoon goed in. En ….. begin jijzelf als pionier gewoon opnieuw. In je eigen organisatie.

(geïnspireerd door de coaching kalender van 3 februari 2016)

Terug naar overzicht

Essenzo Goes BV

Stationsplein 9
4461 HP Goes
088 2806 060
goes@essenzo.nu
routebeschrijving

vestigingsmanager
p.moll@essenzo.nu
06 41 00 97 69

Essenzo Gouda BV

Burg. v Reenensingel 101
2803 PA Gouda
088 2806 010
gouda@essenzo.nu
routebeschrijving

vestigingsmanager
g.vandenberg@essenzo.nu
06 53 38 47 43

Essenzo volgen?
Schrijf je in voor de blogs en nieuwsbrief.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website gaan wij ervan uit dat u ermee instemt.