088-2806010 | info@essenzo.nu

Een (goede) LinkedIn Bedrijfspagina maken

Linkedin is een groot wereldwijd zakelijk netwerk waarop ontzettend veel bedrijven actief zijn. Bijna iedere professional heeft een Linkedin-profiel. Wil jij dus als bedrijf gevonden worden door professionals dan is het handig om een pagina op Linkedin te hebben.

Laat je zien. Professioneel
Er bestaat de mogelijkheid om een bedrijf te volgen op Linkedin. Zo kunnen Linkedin-gebruikers jouw bedrijfspagina bekijken en updates volgen van de pagina. In deze updates, korte berichten, kun je iets actueels vertellen over je bedrijf. Dit is een erg makkelijke manier om te communiceren over je bedrijf naar de buitenwereld. Als bedrijf heb je bovendien al je personeel bij elkaar. Dit komt omdat je op je persoonlijke profiel aan kan geven bij welk bedrijf je werkt. Tot slot staat het ook gewoon professioneel als je een bedrijfspagina hebt op Linkedin. Zoals al gezegd, het is het grootste zakelijke netwerk. Als bedrijf moet je hier dan ook vertegenwoordigd zijn. Dat komt over alsof je er ook echt wilt zijn.

How-to
Om een Linkedin-bedrijfspagina aan te maken ga je naar interesses en vervolgens bedrijven. Vanuit deze pagina kun je op create klikken. Nadat de gevraagde info is ingevuld, is de pagina klaar om aan te passen. Dit gaat om info als: bedrijfsnaam, samenvatting, aantal werknemers en nog wat ‘technische details’. De pagina kan te allen tijde aangepast worden. Dit kan door weer naar bedrijven te gaan. Hier kan je klikken op pagina beheren. Vanuit hier kunnen updates gedeeld, foto’s toegevoegd of gewoon wat info aangepast worden.

Goed smoelen
Om je pagina er écht goed uit te laten zien, zijn foto’s en duidelijke info in ieder geval heel belangrijk. Duidelijke info, omdat je communicatie duidelijk en kloppend moet zijn. Het moet ook kloppen met de rest van de uitingen van het bedrijf.
Foto’s kunnen het verschil maken. Zorg voor duidelijke en heldere foto’s, het liefst gemaakt door een professionele fotograaf. Ook formaten van deze foto’s zijn heel belangrijk:

1. Je omslagfoto of banner moet een .jpeg, .gif of .png zijn, 646 x 220 pixels en maximaal 2 MB groot

2. Het grote logo dat op je bedrijfspagina zelf verschijnt, linksboven, moet een .jpeg, .gif of .png zijn, 100 x 60 pixels en max 2 MB groot. Let op: er komt een wit randje om het logo heen, van LinkedIn zelf, dus houd daar rekening mee. Als je een wat minder wit logo achtergrondje hebt bijvoorbeeld, kan dat heel lelijk worden.

3. Het kleine logo dat verschijnt op het moment dat je updates plaatst, moet een .jpeg, .gif of .png zijn, moet 50 x 50 pixels en max 2 MB groot.” (Bron 2).

Als deze twee dingen in orde zijn, heb je al een behoorlijke pagina. Tot slot is het belangrijk om aanbevelingen te krijgen. Dit bevordert de betrouwbaarheid en het imago van je pagina en bedrijf. Deze aanbevelingen kun je krijgen door mond-tot-mond reclame en door klanten dus uit nodigen jouw pagina te bezoeken (en zo’n aanbeveling te doen).

 

En dan
Nu de pagina bestaat en er goed uitziet, wordt het tijd om wat mensen uit te nodigen om je pagina te volgen. Je moet tenslotte ergens beginnen. Hierna kun je verder gaan door bijvoorbeeld updates alleen aan jouw doelgroep te laten zien, waardoor je meer haalt uit je pagina. Je bereikt immers de mensen die je wilt bereiken. De analysetool van Linkedin is daarbij een heel belangrijk instrument. Via deze tool kan bijgehouden worden door wie, wat en waarvandaan je pagina bekeken wordt. Ontzettend handig om inzicht te krijgen in jouw bezoekers en dus jouw doelgroep. Zo weet je welke content goed is en welke minder goed wordt gelezen of minder aantrekkelijk is.

 

Bron 1: Linkedin – help page
Bron 2: Corrinne Kijzer – LinkedIn bedrijfspagina maken
Bron 3: Lameco – tips voor een perfecte LinkedIn bedrijfspagina 

 

Banner/tekst ©Eisse

Terug naar overzicht

Essenzo Goes BV

Stationsplein 9
4461 HP Goes
088 2806 060
goes@essenzo.nu
routebeschrijving

vestigingsmanager
p.moll@essenzo.nu
06 41 00 97 69

Essenzo Gouda BV

Burg. v Reenensingel 101
2803 PA Gouda
088 2806 010
gouda@essenzo.nu
routebeschrijving

vestigingsmanager
g.vandenberg@essenzo.nu
06 53 38 47 43

Essenzo volgen?
Schrijf je in voor de blogs en nieuwsbrief.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website gaan wij ervan uit dat u ermee instemt.